یادداشت ها

عوضی ها با ارزش می شوند!

۱۷مرداد هر سال به نام «روز خبرنگار» نامگذاری شده است. همزمان شدن روز خبرنگار با واقعه «عاشورای حسینی» فرصت خوبی است تا صاحبان قلم «زینبی شدن» در عاشورای زمان خویش را مشق عشق کنند. زمانه ای  که هر روز بیش از پیش به مدد تکنولوژی های نوین کوچک و کوچک تر شده و زینبی ماندن را سخت و سخت تر کرده است!

همان طور که می دانیم به همان نسبت که دایره ارتباطات به لطف «دیجیتالی شدن» کوچک تر می شود، صاحبان زر و زور نیز در این عرصه سیگنال های قوی تری به خبرنگاران ارسال می کنند و بر آن هستند تا دروغ و تزویر بیشتر از واقعیات انعکاس یابد.

این روزها بیان و تحلیل وقایع بیش از پیش رنگ و بوی زر و زور به خود گرفته است که البته در ویترینی زیبا به مخاطبان ارائه می گردد و بیشتر مواقع حق و حقیقت در این میان قربانی یا فراموش می گردد. متاسفانه این روزها اصحاب زر و زور کاری کرده اند که جای حق و باطل با هم عوض شده تا جایی که ضد ارزش بجای ارزش به مخاطبان معرفی می گردد و آنگاه است که این جمله گاندی به ذهن تداعی می شود که می گوید: «وقتی ارزش ها عوض شوند؛ عوضی ها با ارزش می شوند!» اینجاست که حرمت قلم از بین می رود و حرفه خبرنگاری مجالی  برای تهیه سناریوهای شیطانی به کارگردانی صاحبان زر و زور و بازیگری قلم فروشان می شود که در نتیجه ارزش ها جای خود را به ضد ارزش ها می دهند!

خبرنگاران محترم! بیایید چشم‌هایمان را شست و شو دهیم تا جور دیگر ببینیم. وقتی که واقعه سرنوشت ساز عاشورا و سابقه یاران امام حسین (ع) را مطالعه می کنیم متوجه خواهیم شد که شخصیت های گوناگون و غیر قابل منتظره ای در این رویداد بزرگ ایفای نقش کرده اند. نگارنده در این نوشتار کوتاه بنا دارد گذری به اثرگذارترین شخصیت واقعه عاشورا داشته باشد.

همان طور که می دانیم بعد از شهادت امام حسین(ع)، حضرت زینب سلام الله علیها طلایه دار نهضت و مکتب امام حسین(ع) می شود و در قالب یک شخصیت رسانه ای شگفتی ساز کاری می کند کارستان؛ تا جایی که یزید اولین کسی می شود که برای شهدای کربلا به صورت رسمی اقامه عزا می کند. البته نه عزایی که به ضرر حکومتش باشد. عزایی که فقط در آن قرآن خوانده شود و فاتحه قرائت گردد و کسی حق ندارد سوال کند چه کسی و چرا فرزند رسول الله را به فجیع ترین وضع به شهادت رساند؟! اما زینب کبری در دوران پسا کربلا، با خطبه های آتشین کاخ یزید را به هم ریخت و نهضت امام حسین(ع) را ادامه داد و زنده کرد.

در مکتب عاشورا حد وسط نداریم یا امام حسینی هستیم یا یزیدی! اینجاست که دکتر شریعتی خیلی زیبا می گوید: «آن ها که رفتند کاری حسینی کردند و آن ها که مانده ‌اند باید کاری زینبی کنند وگرنه یزیدی ‌اند»

همسنگران عزیزم! عاشورا در کالبد زمان و مکان خاصی نمی گنجد. فرهنگ عاشورا مختص هر زمان و مکانی است. یاران امام خمینی(ره) با مقاومت و پیروزی در جنگ8ساله با یزید زمان کاری حسینی کردند و ما مانده ایم وظیفه ای زینبی. وظیفه ای که سهم عمده ی آن بر دوش اصحاب رسانه می باشد.

به زعم نظر نگارنده، خبرنگار باید مستقل، محکم، بدون توجه به جریان‌های سیاسی و به نفع مردم و منافع ملی خود قلم بزند، نقد کند، پیشنهاد و راهکار دهد و مسئول را به زمین پاسخگویی بکشاند.

طرف سخن در این نوشتار بیشتر مجیزگویان رسانه‌نما هستند که وقتی برای دردهای مردم فریاد می زنیم، به جای پاسخگویی مسئول مورد نظر، پاسخ می‌ دهند و انتقاد و پیشنهاد را در نطفه خفه می کنند! در کنار مردم ماندن، از مشکلات و سختی‌های آنان نوشتن، کار هر کسی نیست.

به مجیز گویان رسانه نما توصیه می شود در این وانفسای آخرزمان برای امرار و معاش زندگی شان به فکر شغل دیگری باشند، چرا که آغازگر نهضت روشنگری و کار رسانه ای دختر مولای متقیان است و شعر حضرت حافظ پاسخی محکم و در خور شان مجیزگویان رسانه نما می باشد: «ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست/ عِرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری»

اما سخنی با همسنگران عزیزم!

همسنگران عزیزم! توسعه و پیشرفت شهر و دیارمان در گرو کار رسانه ای زینب وار می باشد و یکی از دلایل اصلی عقب افتادگی شهرستان کوهدشت، عدم موضع گیری یا موضع گیری غلط رسانه ها در باره عملکرد مسئولین چه در گذشته و چه در حال است.
همسنگران عزیزم! مواظب باشیم در روزگاری به سر می برسم که جبهه حق و باطل برای نبرد آخر یارگیری می کنند. این ادعا و گفته مختص اسلام نیست بلکه تمام ادیان و مذاهب معتقدند روزهای واپسین آخرزمان در حال سپری شدن هستند. همان طور که گفتم مکتب حسینی حد وسط ندارد. یا باید حسینی باشیم یا یزیدی!
همسنگران عزیزم! ماه محرم یکی از ماه های ویژه در دین اسلام است. به خود بیاییم و از فعالیت رسانه ای جناحی و گروهی دست برداریم و از خدای خود بخواهیم ما را در مسیر عاشورا ثابت قدم نگه دارد.
معیار بنده برای فعالیت رسانه ای خط انقلاب و امام و رهبری بوده و از خداوند متعال عاجزانه می خواهم در این مسير ثابت قدم بمانم و هیچ وقت برای سیاست بازان قلم نزنم.
در پایان خدا را به حق مظلومیت امام حسین(ع)، به دردهای دل زینب(س)، به دردهای دل زینب(س)، به دردهای دل زینب(س) قسم می دهم تمامی کسانی که دل در گرو فرهنگ عاشورا دارند؛ به خصوص دوستان رسانه ای ام را در حفظ ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی کمک و یاری رساند تا به امید خدا عاقبت بخیری شان تضمین شود.
ارادتمند و دوستدار شما/ حسین ناصری
۱۷مرداد ۱۴۰۱

یادداشت ها
سیاسی اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است .