یادداشت ها

دستور حمله به فرماندار کوهدشت صادر شد!

عدم تعهد برخی از اصحاب رسانه،  وجود تیم های قوی سیاست باز، فقدان شفافیت  در تصمیم‌گیری و عمل خارج از ضوابط قانونی از جمله دلایل ضعف  مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی مسئولان می باشد که هزینه پایین عدم پاسخگویی برای مسئولان بر شدت آن نیز افزوده است.

عصبانیت از مسئولین، بنده را بر آن داشت که بدون مقدمه وارد موضوع اصلی این نوشتار شوم.  در طول عمر رسانه ای خود کمتر مسئولینی را سراغ دارم که از انتقاد و پیگیری خبرنگاران خوشحال شده باشند!  و این موضوع حقیر را بر آن داشته نسبت به آینده استان لرستان آنچنان خوش بین نباشم. شهرستان کوهدشت که سومین شهر استان لرستان محسوب می شود نیز از این قاعده مستثنی نیست. متاسفانه عدم پاسخگویی و بعضاً بی اعتنایی مسئولین به درخواست های مردم در بین مسئولین شهرستان کوهدشت بیداد می کند و پرداختن به همه آن ها از حوصله این نوشتار خارج است.

مشوق نگارش این یادداشت، بی اعتنایی بالاترین مقام دولتی شهرستان کوهدشت یعنی جناب آقای فرماندار است. آقای بیرانوند از روزی که بر صندلی چموش فرمانداری کوهدشت جلوس کرده است، هنوز حتی یک نشست با اصحاب رسانه نداشته است! شاید جناب بیرانوند برای این انتقاد عذرهای بدتر از گناهی نیز داشته باشند. هدف بنده صرفاً برای برگزاری نشست خبری نیست.  نزدیک به یک ماه پیش بنده از کانال روابط عمومی ایشان یک درخواست مردمی را مطرح کردم، که متاسفانه از آن روز تاکنون هیچ گونه جوابیه ای دریافت نکرده ایم. خالی از لطف نیست بدانید موضوع مورد نظر، عدم نظارت کافی بر پخت نانوایی هایی های کوهدشت بود که یکی از شهروندان با کنایه گفته بود: “نان سنگکی که باید به اندازه زبان مسئولین دراز باشد؛ چرا به اندازه زبان مردم مظلوم کوهدشت کوتاه است؟!”

جناب آقای فرماندار! حضرتعالی به مانند مبصر یک کلاس درس می باشید. به نظرتان وقتی مبصر کلاس خود از بقیه دانش آموزان بی نظم تر باشد، آیا می توان از بقیه دانش آموزان انتظار گل و بلبل داشت؟!

در مبانی دینی و قانون اساسی تأکید شده که قدرت بدون پاسخگویی فسادآور است.  مسئولانی که مسئولیت‌پذیر نیستند و از پاسخگویی فرار می‌کنند یا گرفتار فساد  قدرت شده‌اند یا اینکه مزه قدرت را چشیده‌اند و شأن خود را بالاتراز پاسخگویی می‌دانند و دیگران اعم از شهروندان و حتی نهادهای قانونی و خبرنگاران را به حساب نمی ‌آورند.

هر کاری را باید متناسب با هزینه و فایده آن سنجید. اگر هزینه پاسخگو نبودن بالا باشد آنگاه مسئولان مجبور می‌شوند ساز و کارهایی را فراهم کنند که اگر موعد پاسخگویی خودشان فرا رسید به مشکل نخورند. اما چون در کشور ما عدم مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی هزینه چندانی ندارد مسئولان نیز به راحتی از زیر بار آن شانه خالی می‌کند.

باید حتماً این مسئله از وضعیت فعلی خارج شود و این مهم میسر نمی شود الا اینکه فرهنگ مطالبه گری در بین مردم و خبرنگاران ترویج یابد. نقش مکمل مطالعه گری مردم و اصحاب رسانه قانون می باشد. قانون باید به نحوی محکم باشد که مسئولان را وادار به پاسخگویی کند و در صورت عدم پاسخگویی مجازات‌ هایی برای آن پیش‌بینی شود.

مسئول پیگیری تخلف و برخورد با مسئولان نیز باید با قاطعیت در این باره عمل کند و هزینه‌های این عدم پاسخگویی باید آنقدر زیاد باشد که مسئول از عدم پاسخگویی احساس خطر کند و لذا اینها حلقه‌ های یک زنجیر هستند که در کنار هم کامل ‌شده و سطح مسئولیت ‌پذیری، پاسخگویی و عملکرد شفاف مسئولان را ارتقا می‌دهند.

مخاطب حسن ختام این نوشتار اصحاب رسانه می باشند. بدون تعارف خدمت همسنگران عزیزم عرض شود، یکی از دلایل اصلی عقب ماندگی کوهدشت و بی اعتنایی مسئولین به درخواست های مردم عملکرد نادرست بعضی از من و شماها می باشد.

به جرات می توان گفت یکی از اضلاع توسعه پیشرفت عملکرد انقلابی و مردمی رسانه هاست. اگر رسانه ها بر خلاف این مسیر حرکت کنند و صرفاً نقش روابط عمومی ادارات را بازی کنند، این شهر و ساکنانش همچون گذشته از خدمات نظام بی بهره خواهند بود.

بنابراین انتظار می رود من بعد مسئولین ناکارآمد همچون گذشته احساس آرامش نکنند و هر مسئولی که در خدمت به مردم و نظام کوتاهی کرد مورد هجمه رسانه ای قرار گیرد. حالا این مسئول هر کسی می خواهد باشد. اگر این هجمه ها و حمله های رسانه ای در دستور کار رسانه ها قرار گیرد، کوهدشت نیز همچون خرمشهر از دست مسئولین نالایق آزاد خواهد شد و آن وقت است که می شود به سرنوشت این شهر امیدوار شد.

حسین ناصری

یادداشت ها
سیاسی اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است .