یادداشت ها

کارخانه صنعتی سامان کاشی به عنوان یک برند مطرح ملی وجهانی این روزها اوضاع نابه سامانی دارد و سایه باید ها و نبایدهای بسیاری بر سر او سنگینی می کند.

به گزارش وهار، کارگران سامان کاشی بروجرد بیش از 16 ماه حقوق معوقه دارند وبارها با حضور در کارخانه، مقابل فرمانداری، دفترامام جمعه بروجرد و مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی مسئولان به اوضاع نابه سامان این واحد تولیدی مطرح در کشور شده اند.


کارگران این واحد مطرح کشور سال 94 نیز با حضور مقابل فرمانداری بروجرد و پهن کردن سفره خالی خواستار پرداخت حقوق معوقه و رسیدگی مسئولان به مشکلات صنفی خود شدند که تاکنون نیز این مشکلات ادامه دارند.


به دنبال اعتراض های کارگران و پیگیری های مسئولان شهرستانی و استانی در اواسط خردادماه سال 95، 2 ماه از مطالبات چندماهه کارگران این کارخانه پرداخت شد و تا حدودی اعتراضات به خاموشی گرایید.


مدیران کارخانه نیز پیگیر اخذ تسهیلات 250 میلیارد ریالی از صندوق توسعه ملی شدند و مقرر گردید تا 10 مرداد ماه 95 مشکل این واحد تولیدی برطرف شود اما پیش ازاین تاریخ مدیرعامل کارخانه با تعطیل کردن بخش هایی ازجمله سالن غذاخوری به صورت ضمنی به کارگران اعلام کرد که حتی با رسیدن موعد مقرر نیز توان پرداخت بدهی‌ های خود را ندارد و ازعهده تعهدات خود برنمی آید.


بدهی‌های سنگین مالی این کارخانه به بانک‌ها جایی برای تضمین و اعتبار برای دریافت تسهیلات سنگین از سوی صندوق توسعه ملی به‌ منظور رفع مشکلات مالی این کارخانه نگذاشته است و تکلیف اخذ تسهیلات این واحد صنعتی مشکل‌ دار بار دیگر در روند کاغذبازی اداری معلق ماند و به فراموشی سپرده شد درحالی که بیش از 50 تن از کارگران این واحد صنعتی در شرف بازنشستگی هستند و با پرداخت چهار درصد حق بیمه آن‌ ها تعیین تکلیف و بازنشسته می شوند.


باتوجه به تحصن 25 روزه کارگران از تاریخ سررسید وعده ‌های مسئولان در مورد این واحد تولیدی صنعتی از دهم مردادماه کارگران با حضور در کارخانه بدون اینکه اقدامی انجام دهند در سکوت کامل به رفت‌ وآمد خود ادامه می ‌دهند، در حالیکه تولید به صورت عملی به دلیل نبود مواد اولیه به طور عمدی در این کارخانه متوقف‌ شده است.

** مدیریت سامان کاشی برای رفع مشکلات همکاری نمی کنند

معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری بروجرد با اشاره به معوق ماندن حقوق کارگران این کارخانه گفت: تلاش‌ های زیادی برای پرداخت حقوق معوقه کارگران این کارخانه با کمک استاندار لرستان انجام ‌شده اما به دلیل همکاری نکردن مدیران این واحد تولیدی این تلاش ‌ها تاکنون راه به ‌جایی نبرده است.


احمد گودرزیان افزود: متأسفانه تحمل مشکلات مالی در خانواده ‌های این کارگران به‌ گونه‌ ای دشوار شده که ساختار برخی از خانواده‌ ها را با بحران مواجه و مشکلات جدی برای آنها ایجاد کرده است.


وی با بیان اینکه کارخانه سامان کاشی بروجرد یک واحد تولیدی در بخش خصوصی است، اضافه کرد: جلسات متعددی با حضور استاندار لرستان و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برای حل این مشکل برگزار شده که با توجه به وجود بخش خصوصی، ورود به این موضوع با مشکل روبرو شده است.


گفتنی است، پرداخت نکردن حدود 16 ماه حقوق، تمدید نکردن دفترچه های بیمه تامین اجتماعی و پرداخت نکردن سهم چهار درصد سنوات بازنشستگان مهمترین دلایل اعتراض کارگران سامان کاشی بوده است.

** راه اندازی مجدد سامان کاشی نیازمند حمایت تامین اجتماعی است

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد بیان کرد: امیدواریم با همکاری سازمان تامین اجتماعی و بانک های عامل، مشکلات مالی سامان کاشی بروجرد که یکی از برندهای خوب و مطرح کشور است به زودی برطرف شوند.


عبدالعلی گیوه گی گفت: راه اندازی مجدد کارخانه سامان کاشی و پرداخت حقوق معوقه کارگران این واحد صنعتی نیازمند همکاری و تلاش مدیریت این کارخانه و حمایت سازمان تامین اجتماعی است تا با دریافت فهرست بیمه کارگران این واحد زمینه بازنشستگی و بیمه بیکاری برخی از این افراد فراهم شود.


وی با بیان اینکه 49 تن از نیروهای سامان کاشی حاضر به ادامه فعالیت هستند، اظهارکرد: 56 تن از کارگران این واحد در شرف بازنشستگی هستند و 83 تن دیگر قادر به ادامه فعالیت در کارخانه نیستند که باید با همکاری سازمان تامین اجتماعی زمینه پرداخت بیمه بیکاری آنها نیز فراهم شود.


رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد افزود: برای حل مشکل بیمه کارگران این واحد اقدامات و مکاتبات فراوانی از طریق اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان و تامین اجتماعی لرستان با سازمان تامین اجتماعی کشورانجام شده است.


گیوه کی افزود: کارگران سامان کاشی بروجرد 16 ماه حقوق معوقه دارند که برای حل این مشکل ارائه تسهیلات به این کارخانه در دستور کار قرار گرفته است.


وی ادامه داد: این واحد صنعتی با ظرفیت اسمی تولید سالانه سه میلیون مترمکعب انواع کاشی در حال فعالیت بوده که در سال های اخیر به دلیل رکود بازار ساخت و ساز، تحریم و صادر نشدن کالا به کشورهای همسایه به دلیل نامنی آنها با مشکل جدی مواجه شده است.


رئیس اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی بروجرد اضافه کرد: این واحد صنعتی برای پرداخت بدهی به بانک ها نیاز به اخذ تسهیلات دارد و از مهرماه پارسال تاکنون فقط یک ماه حق بیمه کارگران خود را واریز کرده است.


گیوه کی افزود: به دلیل مشکلات موجود خط تولید این واحد صنعتی متوقف شده اما کوره ها همچنان فعالیت دارند و 50 تن از کارگران تاسیسات و انتظامات این واحد صنعتی مشغول به کار هستند که با اخذ تسهیلات به زودی شاهد احیای مجدد این واحد مطرح کشوری خواهیم بود.


وی گفت: کارفرما موظف است دفترچه های بیمه کارگران را با پرداخت حق بیمه به طور مستمر تمدید کند در غیر این صورت کارگران با ارائه دادخواست پرداخت حق بیمه خود را از طریق اداره کار طلب می کنند.

** بدهی سامان کاشی به تامین اجتماعی 140 میلیارد ریال است

رئیس شعبه تامین اجتماعی بروجرد اظهارکرد: بدهی کارخانه صنعتی سامان کاشی به تامین اجتماعی بروجرد از سال 85 تاکنون 140میلیارد ریال بوده که در پنج سال اخیراین میزان بدهی به دلیل پرداخت نشدن، با جریمه افزایش یافته است.


قدرت سعادتی با اشاره به اعتراض کارگران سامان کاشی در خصوص وضعیت کارخانه در روزهای اخیر افزود: حدود 140 تن از کارگران این واحد تولیدی زیرپوشش تامین اجتماعی هستند که از حدود یکسال پیش حق بیمه آنها پرداخت نشده است.


وی بیان کرد: در این راستا کارفرما باید نسبت به پرداخت بدهی تامین اجتماعی اقدام وتعهد خود را در مقابل کارگران عملی نماید.

منبع: ایرنا

 

یادداشت ها
سیاسی اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است .