یادداشت ها

با گذشت حدود 18 ماه، از پرداخت تسهیلات به نساجی بروجرد خبری نشده و کارخانجات نساجی بروجرد خود دست به کار شد و اقدام به خرید ماشین آلات و نوسازی برخی خطوط کرده و تا کنون 250 کارگر اخراجی بازگشت به کار شدند.

به گزارش وهار، کارخانجات نساجی بروجرد یکی از قدیمی ترین و بزرگترین صنایع تولیدی غرب کشور است که سال های سال چرخ این کارخانه به خوبی می چرخید اما از دیماه 94 زمزمه بحران در تار و پود نساجی بروجرد شنیده شد و سرانجام در اسفند 94 تعداد 483 کارگر تعدیل شدند.

در همان ابتدا جلساتی پی در پی برگزار شد و بسیاری از مسئولین وعده هایی را قطار کردند که هیچ کارگری اخراج نمی شود و حتی قرار است چند برابر ظرفیت نیرو جذب شود اما فروردین 95 که از راه رسید بالاخره مسئولین باور کردند که تعدیل نیرو جدی است.

نساجی بروجرد که با مشکلاتی از جمله کمبود نقدینگی روبرو بود با دریافت تسهیلاتی 50 میلیارد تومانی قرار شد بخش زیادی از مشکلات مالی در این واحد تولیدی برطرف شود و همچنین طرح توسعه و نوسازی ماشین آلات صورت گیرد.

 

اما زمان به سرعت در حال گذر است، گرچه در طول این مدت گهگاهی مسئولان استانی و شهرستانی مدام اظهار دارند که پیگیر این تسهیلات هستند اما تا کنون خبری نشده و وعده این تسهیلات عملی نشده است.

 

سرانجام نساجی بروجرد از ماه ها پیش آستین همت را بالا زد و برای خرید ماشین آلات نو در بخش هایی از این واحد دست به کار شد تا بتواند کیفیت کار را بالا ببرد و تا کنون بیش از 10 میلیارد تومان ماشین آلات را با منابع داخلی این کارخانه خریداری و نصب کرده است.

از سوی دیگر 483 کارگر تعدیل شده بودند که تا کنون نیمی از کارگران بازگشت به کار شده اما 180 کارگر همچنان چشم انتظار بازگشت به کار نشسته اند. 

 

"امید اعلایی" مدیر کارخانه نساجی بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: با توجه به پایلوت بودن استان لرستان در راستای اقتصاد مقاومتی اما اتفاق خاصی رخ نداد.

 

وی اضافه کرد: با گذشت 2 سال از موضوع نساجی بروجرد و شرایط بحرانی اما هنوز اتفاقی صورت نگرفته و این در حالیست که با منابع خود نساجی و از طریق فروش محصولات توانسته ایم بخشی از ماشین آلات این کارخانه را با هزینه ای بالغ بر 10 میلیارد تومان در راستای طرح توسعه و نوسازی ماشین آلات فرسوده انجام دهیم.

به گفته وی خریداری ماشین آلات جدید در بخش های رنگرزی و ریسندگی سبب افزایش کیفیت محصولات تولیدی می شود و در صورت عدم نصب این دستگاه ها ممکن بود تولیدات در آینده به دلیل عدم کیفیت با چالش روبرو شوند.

 

اعلایی تصریح کرد: طی سه هفته آینده ماشین چاپ جدید نیز در این واحد نصب خواهد شد و نیروهایی در این بخش مشغول به کار خواهند شد.

 

وی از بازگشت به کار 250 کارگر نساجی خبر داد و افزود: سال گذشته به دلایلی 483 کارگر تعدیل شدند که تا کنون در چند مرحله 250 کارگر بازگشت به کار شده و 185 کارگر هنوز بازگشت به کار نشده اند.

مدیر کارخانه نساجی بروجرد به تسهیلات 50 میلیارد تومان اشاره کرد و اظهار داشت: در مورد این مبلغ تسهیلات استان تصمیم گیرنده نبود و در تهران باید موضوع تسهیلات نساجی مد نظر قرار گیرد البته مدیران استانی برای پرداخت این تسهیلات تلاش دارند ولی تا کنون خبری نشده است.

 

به گفته وی امروز بزرگترین مسئله ای که نساجی را تهدید می کند، بالا رفتن هزینه های نساجی است که این افزایش هزینه ها به دلیل وسعت مجموعه بوده و اگر این مجموعه با حداکثر ظرفیت کار نکند زیان می دهد و این در حالیست که در بخش هایی مانند بافندگی با حدود 65 درصد ظرفیت مشغول به کار هستند.

 

اعلایی اظهار داشت: هر چه وضعیت سرمایه در گردش بهتر شود، کارخانه بهتر می تواند فعالیت داشته باشد و هزینه های خود را  تامین کند و تامین هزینه های مورد نیاز و سرمایه سبب می شود به آینده این واحد تولیدی کمک کند.

 

وی بیان کرد: برای نوسازی کلی در این مجموعه، کارخانه بضاعت ندارد ونیاز است کمک منطقه وکشوری بابت اعطاء تسهیلات پشت مجموعه باشد تا روز به روز شاهد رونفق در تولید باشیم.

منبع: بازتاب بروجرد

یادداشت ها
سیاسی اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است .